Брейди гостува на Сейнтс в първия си мач за Тампа Бей

19:02
Брейди гостува на Сейнтс в първия си мач за Тампа Бей

Първият двубой на Том Брейди с екипа на Тампа Бей Бъканиърс ще бъде на 13 септември в Ню Орлиънс, след като Националната футболна лига публикува програмата за новия сезон, индикирайки, че ще започне кампанията въпреки пандемията от COVID-19.

Брейди ще се изправи срещу Дрю Брийс и Сейнтс три дни след като шампионите от Канзас Сити Чийфс стартират защитата на трофея от Супербоул срещу Хюстън Тексанс. Вицепрезидентът на НФЛ Трой Винсънт заяви, че се надява лигата да започне навреме независимо от глобалната криза, която преустанови сезоните в НХЛ, НБА и отложи откриващия ден в МЛБ. 17-седмичният редовен сезон трябва да приключи на 3 януари, като плейофите ще достигнат своята кулминация със Супербоула на 7 февруари в Тампа. „Планът е да всичко да протече по график и да изиграем пълна програма, освен ако не получим забрана от медицинските експерти. Нашият подход е да направим така, че да сме отговорни към подходящ план. Искаме да сме сигурни, че следваме всички възможни препоръки. Нека направим така, че да ги спазваме. Подготвяме се за пълен сезон“, каза Винсънт за NFL Network.

Лос Анджелис Рамс ще изиграе откриващия си двубой на новия „СоФай Стейдиъм“ срещу Далас Каубойс на 13 септември. Стадионът, локализиран в предградието на Ел Ей Ингълууд, е дом и на Лос Анджелис Чарджърс, който започва сезона си с мач срещу Чийфс на 20 септември. Брейди се присъедини към Тампа през март, подписвайки двугодишен договор на стойност 50 млн. долара след забележителна кариера с Ню Ингланд Пейтриътс. Шесткратният носител на Супербоул ще се събере във Флорида с един от любимците си на игрището – тайд енда Роб Гронковски. Гронк прекрати кариерата си през март 2019, след като получи 20 сътресения по време на професионалния си път, но в крайна сметка реши отново да обедини сили с Брейди в Тампа. Ню Ингланд, чийто куотърбек тази година ще бъде Джарет Стидам, открива у дома срещу Маями Долфинс на 13 септември.

„Стид работи усилено миналата година. Той беше нашият резервен куотърбек и прогресира много след края на сезона. Той ще бъде готов за предизвикателството. Ще видим докъде ще ни отведе това“, сподели старши треньорът на „патриотите“ Бил Беличик. Патс имат двубой и с друг бивш резервен вариант на Брейди – Джими Гарополо, когато домакинстват на Сан Франциско 49-ърс на 25 октомври. Гарополо ще се изправи срещу Беличик, който го изпрати в Сан Франциско за втори избор от Драфта през 2017. Стидам ще бъде следен изкъсо, тъй като трябва да влезе в обувките на напусналия Брейди. Дебютният домакински мач на Лас Вегас Рейдърс ще бъде в понеделник, 21 септември, срещу Сейнтс. 49-ърс загубиха от Чийфс с 20-31 в Супербоула миналия сезон.

Първият двубой на Канзас Сити ще бъде реванш от плейофа в дивизията през януари, когато Чийфс превъзмогнаха дефицит от 0-24, за да шокират Тексанс с 51-31. НФЛ ще има един двубой на Коледа, която се пада в петък, като Минесота Вайкингс играе с Ню Орлиънс. Последният път, в който лигата изигра двубой в петък, бе преди 11 години. Програмата около Деня на благодарността включва три мача – Детройт Лайънс срещу Тексанс, Каубойс приемат у дома Вашингтон Редскинс и Балтимор Рейвънс срещу Питсбърг Стийлърс. Ветеранът сред куотърбеците Филип Ривърс ще изиграе дебюта си за Индианаполис Колтс на 13 септември в Джаксънвил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация