Реал Мадрид готви свиване на заплатите с 30%

08:19
Реал Мадрид готви свиване на заплатите с 30%

Ръководството на Реал Мадрид обмисля ново намаляване на заплатите за следващия сезон с 30%, съобщава „AS“. Това намаление би било независимо от 10%, което вече беше договорено за този сезон със състава и би засегнало и висшите служители на клуба, но не и останалите работници (в отбора има повече от 800).


Реал Мадрид не е единственият клуб от Ла Лига, който ще бъде принуден да направи подобно съкращение на възнагражденията, за да балансира сметките.


Клубовете, които получават пропорционално повече приходи от мърчандайзинг и продажба на билети са изложени на по-големи загуби.


Планираният бюджет на Реал Мадрид за този сезон бе 822 милиона евро. Те са разделени на четири основни пера: 161 милиона евро от продажбата на членски карти, абонаментни карти и продажба на билети, 109 милиона евро от международни турнета, 180 милиона евро от телевизионни права и 371 милиона от маркетинг. Всички тези пера са сериозно застрашени.


Ако Реал Мадрид загуби само 20% от този доход, което днес се счита за най-добрия сценарий, 165 милиона евро ще спрат да влизат в клуба. Проблем, защото обикновено разходите на клуба възлизат на 741 милиона евро.


Следователно съкращаването на разходите е задължително. Реал Мадрид вече планира ново намаляване на заплатите с 30%, което ще спести на клуба 85 милиона евро само от първия футболен състав. „Кралете“ изчисляват, че ще спестят около 100 милиона евро, като се добави намалението на заплатите на футболистите от втория футболен отбор, както и на висшите мениджъри.


Сметките са много прости за футболистите. Серхио Рамос, Гарет Бейл и Еден Азар получават най-големи заплати – 14,5 милиона евро на година. При намаление с 30% тримата ще приберат по 10 милиона евро на сезон (ще загубят 4,3 милиона евро). Подобно съкращение на заплатите ще бъде широко разпространено действие от страна на големите отбори в Европа.


Реал Мадрид получава приходи от 54 милиона евро само от членски внос и продажба на абонаментни карти, които ще бъдат загубени през следващия сезон. Музеят е посещаван от около три милиона души годишно, а един билет за него средно струва 20 евро. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация