УЕФА няма да съкращава квалификациите за ШЛ и ЛЕ

11:51
УЕФА няма да съкращава квалификациите за ШЛ и ЛЕ

УЕФА опроверга информацията на британския вестник "Таймс" за възможно съкращаване на квалификационните кръгове за Шампионската лига и Лига Европа през сезон 2020/2021.

В понеделник "Таймс" съобщи, че УЕФА проучва както възможността за намаляване на квалификационните кръгове, така и възможността за пълното им анулиране. Ситуацията е повлияна от забраните за провеждане на мачове от правителствата на отделни държави, например във Франция и Холандия футболни мачове могат да се провеждат не по-рано от септември.

"УЕФА никога не е обмисляла възможността да лиши победителите в националните шампиони от правото да се опитат да влязат в груповата фаза на Шампионската лига благодарение на резултатите на терена. В момента УЕФА следи ситуацията и евентуалното въздействие върху формата на квалификационните кръгове за клубните турнири през следващия сезон. Към днешна дата не са разработени конкретни опции за квалификационен формат за европейски клубни турнири", се казва в изявлението.

Финалните фази на Шампионската лига и Лига Европа за сезон 2019/2020 бяха прекратени през март поради пандемията от коронавирус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация