Кметът на Лондон е против рестарт на Висшата лига

16:41
Кметът на Лондон е против рестарт на Висшата лига

Кметът на Лондон Садик Хан е срещу плана на Висшата лига за рестарт на сезона през юни в столицата, след като кабинетът му заяви за Evening Standard, че футболът трябва да се завърне веднъж щом „е безопасно това да се случи“.

Британското правителство обяви в понеделник, че спортът може бъде подновен при закрити врати от 1 юни, като Премиършип е устремен към рестарт на кампанията на 12-и. Планът, наречен „Проект Рестарт“, предлага мачовете да се играят на неутрални стадиони, като Лондон потенциално може да приеме 22 от оставащите 92 срещи.

Въпреки това, кметът на британската столица Хан е притеснен от евентуалното претоварване на здравната система в Лондон, разкри кабинетът му за Evening Standard. „Садик изключително много иска Висшата лига да бъде подновена, както и целият професионален спорт. Въпреки това, на фона на продължаващата криза и факта, че стотици души умират всекидневно, той смята, че все още е твърде рано да бъде обсъждано завръщане на Премиършип и футбол от висшия ешелон в столицата“.

„Като фен на Ливърпул, Садик, разбира се, иска Висшата лига да се завърне, но това може да се случи само когато е безопасно, и по никакъв начин да не претовари здравната система“, каза говорител на кмета за изданието.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация