Австрийската Бундеслига тръгва през юни

16:46
Австрийската Бундеслига тръгва през юни

Австрийските власти обявиха във вторник, че планират подновяване на футболната Бундеслига в страната в началото на юни, след като сезонът бе преустановен в средата на март заради пандемията от коронавирус.

Президентът на Австрийската футболна лига Кристиан Ебенбауер заяви, че „по отношение на програмата, ако пълноценните тренировки бъдат подновени на 15 май, то тогава допускам, че може да продължим шампионата в първата седмица на юни“. Груповите занимания ще започнат този петък, след като по-рано бяха позволени тренировки само на малки групи, а мачовете ще се играят при закрити врати.

Играчите ще трябва да се подложат на редовни тестове за вируса. В случай на положителен резултат, заразеният ще бъде поставен под 14-дневна карантина, а останалата част от състава му ще се тества повторно. Точната дата за рестарт на кампанията ще бъде решена на по-късен етап.

РБ Залцбург се изправя срещу втородивизионния Аустрия Лустенау във финала за Купата на страната, който може да се проведе в края на май. Австрийската Бундеслига има още десет кръга до края на първенството, като ЛАСК Линц в момента окупира върха, водейки с три точки пред втория РБ Залцбург, който е шампион в последните шест години. 

В първенството играе и Кирил Десподов, който е даден от Каляри под наем на Щурм Грац. Българинът претърпя операция на глезена, но от средата на април е напълно възстановен.

От вторник, броят на потвърдените случаи на коронавирус в Австрия са 15 892, при 623 починали и 14 148 души, които са се излекували от инфекцията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация