Андони Субисарета напусна Олимпик Марсилия

15:56
Андони Субисарета напусна Олимпик Марсилия

Спортният директор на Олимпик Марсилия Андони Субисарета напусна поста си, изправен пред несигурно бъдеще въпреки един от най-добрите сезони на клуба в последните години.

Според френското списание France Football, напускането на Субисарета поставя под въпрос бъдещето на старши-треньора Андре Вияш-Бояш, тъй като двамата бяхме в близки взаимоотношения. Бившият вратар на Испания и спортен директор на Барселона Субисарета изпълняваше длъжността от 2016-а насам, като му оставаше още година до края на настоящия договор, но в изявление на клубния сайт стана ясно, че той напуска по взаимно съгласие.

Марсилия бе втори в класирането на Лига 1, когато кампанията бе обявена за официално приключила от френското правителство миналия месец поради пандемията от коронавирус, класирайки се за Шампионска лига за първи път от 2013-а насам. Субисарета отдаде почит на португалския наставник в своето прощално изявление. „Благодаря на Андре Вияш-Бояш за работата в този прекрасен клуб и за това, че беше истински приятел“.

Местното издание La Provence излезе с информация, че постът на Субисарета е почнал да се клати, когато бившият изпълнителен директор на Уест Хем Пол Олдридж бе назначен за специален съветник на Марсилия през януари. Вилаш-Боаш изрази изненадата си от назначението на Олдридж и подкрепи Субисарета, добавяйки, че е дошъл в клуба благодарение на него. „Дойдох в клуба поради две причини – първата беше заради това колко голям клуб е Марсилия, а втората – заради Суби. Бъдещето ми зависи малко или много от това“, сподели бившият треньор на Порто, Челси и Тотнъм през януари.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация