Вацке: Усещането бе доста сюрреалистично

12:13
Вацке: Усещането бе доста сюрреалистично

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке призна, че усещането по време на вчерашния мач с Шалке 04 е било доста “сюрреалистично”. Сезонът в Бундеслигата бе подновен вчера с едно от най-големите дербита в германския футбол, спечелено от Дортмунд с 4:0 на “Сигнал Идуна Парк”.

“Имаше нещо доста сюрреалистично в цялата работа. Два часа преди мача получавах съобщения от целия свят от хора, които ми казваха, че ще гледат мача по телевизията. След това минах с колата през града и нямаше нищо. Трябва да свикнем с това”, коментира след успеха Вацке.

Наставникът на Борусия Люсиен Фавър също сподели, че преживяването е било необичайно. “Нямаше никакъв шум – стреляш към вратата, правиш страхотен пас, вкарваш гол и нищо не се случва. Трудно е да се прецени колко добър беше мачът, но играчите ми бяха концентрирани”, каза Фавър.

Отборът на Шалке вече е в серия от осем поредни мача без победа в Бундеслигата. “Не играхме добре и допуснахме голове в най-лошите моменти. Поне два от головете можехме лесно да предотвратим. Загубите в дербита винаги са неприятни, дори и при такива странни обстоятелства. Не мисля, че имахме физически проблеми, но не защитавахме добре празните пространства”, коментира треньорът на “кралскосините” Давид Вагнер. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация