Левандовски със забележително постижение, лесна победа за Байерн (видео)

20:59
Левандовски със забележително постижение, лесна победа за Байерн (видео)

Байерн (Мюнхен) поднови битката за титлата в Бундеслигата с лесна победа с 2:0 над Унион (Берлин) като гост, с което осем кръга преди края продължава да се радва на 4 точки преднина на върха. Само след девет дни обаче на шампионите им предстои визита на втория - Борусия (Дортмунд). Роберт Левандовски (40’-дузпа) и Бенжамен Павар (80’) се разписаха за баварците пред празните трибуни на “Старото лесничейство”. С този си гол Лева вече има 40 попадения във всички турнири, като е първият футболист с такова постижение от играчите от клубовете от топ 5 първенствата през сезона. Той ги реализира в 34 мача.


Първата опасност дойде пред вратата на гостите, но Мануел Нойер спокойно отрази засичане на Мариус Бюлтер. Малко след това и Уджа беше изпуснат, но неговият шут профуча над гредата.


Байерн вкара топката в мрежата чрез Томас Мюлер в 17-ата минута, но ВАР не зачете попадението. От повторенията останаха сериозни съмнения, че голът е бил напълно редовен.


Веднага след тази ситуация Левандовски за малко да се възползва от грешка на вратаря на домакините.
Гостите излязоха напред чак пет минути преди почивката, когато Левандовски реализира дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Невен Суботич срещу Горетцка.


В последната секунда на тази част Бенжамен Павар шутира много опасно, но в аут.

 

В 49-ата и Горетцка за малко да се разпише.


Байерн спокойно водеше играта и създаде няколко чисти положения, особено след като "железните" действаха открито в стремежа си да избегнат загубата. На два пъти Серж Гнабри се размина с гола.


В 80-ата Павар успокои баварците с второ попадение. Световният шампион вкара с глава след центриране на Йошуа Кимих от корнер.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари