Договорено: Клубовете от Висшата лига започват тренировки

19:26
Договорено: Клубовете от Висшата лига започват тренировки

Английските футболни клубове от Висшата лига се договориха да подновят тренировки на "малки групи" от утре следобед, след като всичките 20 отбора от елита подкрепиха предложението по време на видеоконферентна среща днес.

Това е първата крачка към "Проект Рестарт", който планира подновяване на сезона, след като последната среща от шампионата беше изиграна на 9 март заради пандемията от коронавирус.
Ако кампанията не бъде доиграна, клубовете ще загубят приходи от телевизионни права в размер на около 750 милиона лири.

Футболистите ще могат да се готвят на малки групички до петима играчи на терен едновременно, като спазват социална дистанция, а контактните съвместни занимания все още остават забранени.


Британското правителство през миналата седмица даде "зелена светлина" за подновяване на футболния сезон при закрити врати, от който има да се изиграят още 92 мача във Висшата лига.

Първоначалният план беше кампанията да бъде рестартирана на 12 юни, но доста от клубовете са против заради краткото време за подготовка след над 2-месечна пауза и затова се счита, че датите на 19 или 26 юни вече са по-вероятни.

Повечето от отборите се изказаха и против идеята за доиграване на срещите на неутрални терени.

В здравния протокол, който клубовете трябва да спазват на базите си, са включени точки, които задължават изграждането на специални тенти, в която да се мери температурата на футболистите, както и спазване на стриктни хигиенни правила. Забранено и храненето и къпането в базите.

Играчите ще трябва да бъдат тествани по два пъти седмично за Ковид-19.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация