Пулев: Джошуа да се бие с мен или да оваканти титлата

19:10
Пулев: Джошуа да се бие с мен или да оваканти титлата

Българският боксьор Кубрат Пулев призова световния шампион Антъни Джошуа или да се бие с него, или да оваканти световната титла на Международния боксов съюз (IBF). Кобрата е официален претендент за пояса на IBF и има правото на мач с Джошуа, но от лагера на британеца протакат и се надяват вместо това да организират сблъсък с другия световен шампион Тайсън Фюри.

Пулев обаче изтъкна, че не е готов на нови отстъпки. “Веднъж вече отстъпих, когато не бях длъжен, за да може Джошуа да се бие за втори път с Руис. Всичко това беше срещу правилата на IBF, но аз направих компромис. Мина вече една година и те винаги намират причина да отложат мача и да не се бият с мен. Джошуа има две възможности – или да се бие, или да оваканти титлата”, заяви българинът пред Би Би Си.

Първоначално боят между Пулев и Джошуа бе уговорен за 20 юни на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” в Лондон, но тази дата бе отложена заради пандемията от COVID-19. “Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да набележим дата и да се захващаме за работа. Стига толкова. Нямам търпение да спечеля този мач. Виждам, че хората се страхуват от мен и се опитват да се бият с друг боксьор. Това не подхожда на един истински световен шампион”, допълни Пулев.

По-рано този месец промоутърът на Джошуа Еди Хърн потвърди, че мачът с Кобрата няма как да бъде отложен и ще се състои в края на тази година. “Преди целта ни беше да организираме мача преди август, за да може да направим още един през декември, но заради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има само един мач през 2020. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда бокс пред публика. Ако това не е така, тогава ще направим мача другаде”, коментира Хърн.

“Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, преди да се бие за абсолютен световен шампион догодина”, допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация