ЧРД, Новак Джокович!

13:33
ЧРД, Новак Джокович!

Носителят на 17 титли от “Големия шлем” Новак Джокович става на 33 години днес. Това означава, че от действащите тенисисти само двама са печелили някой от най-големите турнири в тениса и са по-млади от “големите трима” - Хуан Мартин дел Потро (US Open 2009) и Марин Чилич (US Open 2014), които са на 31. 

Първата титла в славната кариера на живата легенда Джокович бе постигната на 19-годишна възраст в Ещорил, а футболната икона Еузебио му поднесе трофея.

Джокович има осем триумфа в Австралия, 5 на “Уимбълдън”, 3 в Ню Йорк и един на “Ролан Гарос”. Също така е бил шампион със Сърбия в “Купа Дейвис” и ATP Cup, а индивидуално още има 34 титли от “Мастърс”, като е единственият, печелил всеки един турнир от най-силните серии на Мъжката тенис асоциация. Пет пъти е победител във Финалите на АТР и има общо 79 купи в кариерата си.

282 седмици Джокович е на върха в световната ранглиста, а не на последно място той е с положителен баланс в мачовете си с Рафаел Надал (29:26 победи) и Роджър Федерер (27:23).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация