Определиха датите за рестарт на футбола в Италия

11:19
Определиха датите за рестарт на футбола в Италия

Новите две дати, които се обсъждат за евентуално подновяване на италианското първенство по футбол, са 13 или 20 юни, съобщи министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора, цитиран от сайта Football Italia.

Италия е страната в Европа с най-много пострадали, а също така и смъртни случаи от Covid-19. Но пък клубовете в страната са категорични, че независимо от рисковете, първенството ще се доиграе. Няма мачове от началото на март, а болшинството отбори в хода на събранието на Лигата избраха датата 13 юни за подновяване.

"Работим върху две възможности с начални дати за възобновяване на първенството в Серия А- 13-и юни и 20-и юни. Пристигна протокол от Лигата с искане за възобновяване на първенството и той прилича на онзи, който беше подписан за подновяване на тренировките. В четвъртък ще режим готови ли сме да подновим работата си и кога ще бъде възможно да се направи това, каза още Спадафора.

Към момента лидер в първенството е Ювентус, който има 63 точки от 26 мача, следван от Лацио с 62 (26 мача) и Интер- 54 (от 25 мача).

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация