Отлагат рестарта на Висшата лига с две седмици?

14:15
Отлагат рестарта на Висшата лига с две седмици?

Дългоочакваното подновяване на сезона във Висшата лига най-вероятно ще бъде отложено с около две седмици. Според медиите в Англия новата дата, която ще се обсъжда на срещата на клубовете в четвъртък, е 26 юни. Оптимистичните предложения до момента бяха 12-и и 19-юни, но повечето мениджъри настояват, че играчите им имат нужда от поне един месец пълноценни тренировки, преди да се завърнат към тежките двубои от Лигата.


Днес правителството на Великобритания даде разрешение за преминаване към „Фаза 2“ от подготовката, в която вече се разрешават контактните тренировки. Утре това предложение ще бъде обсъдено с капитаните и мениджърите на отборите, а в сряда клубовете трябва да гласуват дали са съгласни с подновяването на контактните занимания. Ако това стане, Фаза 2 ще влезе в сила от четвъртък. В същия ден ще се обсъжда и подновяването на сезона.


„Колкото по-внимателно се вглеждаме, толкова повече осъзнаваме, че не можем да започнем преди края на месец юни. Просто ще бъде твърде прибързано да има мачове толкова рано", това е заявил анонимен източник от Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация