Челси и Нюкасъл се надцакват за Коутиньо

13:14
Челси и Нюкасъл се надцакват за Коутиньо

Решението на Байерн Мюнхен да не използва възможността да откупи правата на Филипе Коутиньо и да се откаже от него, активизира Челси и Нюкасъл, които в следващите дни се очаква да изпратят своите официални оферти до Барселона за бразилския плеймейкър.


И Челси, и Нюкасъл не крият своя интерес към Коутиньо.


Лондончани са склонни да извадят оферта от порядъка на 60 милиона евро за плеймейкъра. Проблемът е, че Челси първоначално иска да вземе Коутиньо под наем и едва след това да откупи правата му.


Новите собственици на Нюкасъл се очаква да се активизират в следващите дни. Според някои информации, „свраките“ са готови да извадят приблизително 80 милиона евро, за да си осигурят услугите на бразилеца.


Барселона е готов да продаде Коутиньо, за да си върне част от направената инвестиция в него. Смята се, че каталунците няма да се съгласят да продадат бразилеца за по-малко от 70 милиона евро.


27-годишният Коутиньо напусна "Анфийлд" през 2018 година, изкушен от офертата на Барселона. Той обаче не блесна на "Камп Ноу" и след сезон и половина каталунците го преотстъпиха на Байерн.


Бразилецът срещна трудности при адаптацията си в Бундеслигата и още преди няколко месеца стана ясно, че клубът няма да плати фиксираните като клауза в договора 120 млн. Евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация