В Испания връщат феновете на стадионите

15:05
В Испания връщат феновете на стадионите

Спортният министър на Испания Ирене Лосано каза, че е възможно феновете да се завърнат по футболните стадиони от началото на следващия сезон. "Въобще не изключвам този вариант. Сега, когато се рестартира сезон 2019/20, най-добрата опция е да се играе пред празни трибуни", отговори тя в интервю за радиостанцията "Ла Копе".

"Връщането на запалянковците ще се осъществи, когато се намира в средата на новото нормално. Към момента сме просто във фаза на постепенно сваляне на някои мерки. Продължаваме да следим за спазването на социална дистанция и за носенето на предпазни средства", добави тя.

"Ако намерим начин, което не би трябвало да е толкова трудно, защото Испания е международен лидер в организирането на безопасни спортни събития, тогава ще разрешим присъствието на привърженици по трибуните. Искаме Испания да бъде пример за безопасност и сигурност и да имаме подкрепата на обществото е част от това", допълни тя.

Лосано посочи още, че е много вероятно журналисти да бъдат допускани по стадионите още през юни месец, ако тенденцията за намаляване на новите случаи на заболели се запази.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация