Министърът на спорта на Италия даде зелена светлина за подновяване на футбола

12:49
Министърът на спорта на Италия даде зелена светлина за подновяване на футбола

Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора даде разрешение футболът в Италия да бъде възобновен. Той уточни, че от 13 юни ще се изиграят мачове от полуфиналите в Купата на Италия, а сезонът в Серия А може да рестартира на 20 юни.

Вчера се състоя видеоконфереция, в която участваха Спадафора и представители на Серия А, Италианската футболна федерация, Асоциацията на играчите и Асоциацията на спортните медици.

"Беше много полезна среща. От началото казахме, че футболът ще бъде възобновен, когато има условия, за да подсигурим безопасност. Днес можем да кажем, че сезонът може да бъде възобновен на 20 юни. Надявам се от 13 до 20 юни да се изиграе Купата на Италия, като това ще бъде знак за цялата нация", заяви Спадафора.

Очакванията са първите мачове да бъдат на 13 и 14 юни, когато да се изиграят реваншите от полуфиналите в Купата на Италия. Първите срещи от тази фаза завършиха Интер - Наполи 0:1 и Милан - Ювентус 1:1. Планът е финалът да бъде изигран веднага след това - на 17 юни, сряда.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация