Божков: Акциите на Левски са джиросани на новия им собственик

09:14
Божков: Акциите на Левски са джиросани на новия им собственик

Бизнесменът Васил Божков потвърди, че акциите на Левски са джиросани на новия собственик и вече са изпратени към България. В публикация във Фейсбук той не уточнява кого визира като нов собственик, но се предполага, че това е легендата на Левски Наско Сираков, който спечели своеобразната анкета, организирана от самия Божков.

Така Божков сложи край на неяснотата със съдбата на акциите, които първоначално бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги получи. Те бяха върнати на "Герена" и впоследствие изпратени отново в Дубай, където Божков и дясната му ръка и формален собственик на Левски Георги Попов се укриват.

Досегашният благодетел на "сините", който е в открита война с ръководните фактори в държавата, не пропусна да нападне управляващите за пореден път, след като му бяха повдигнати цели 18 обвинения.  

Ето какво написа бизнесменът в профила си във Фейсбук:

"Обръщам се към всички, които милеят за ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“. Управляващата #хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.

Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България."

Напомняме, че преди 20 дни Васил Божков сътвори истински цирк с акциите, като ги джироса на министър-председателя на България Бойко Борисов. Тогава известният журналист Сашо Диков влезе в ролята на куриер и се опита да му връчи акциите в Министерски съвет, но след категоричен отказ, той ги даде на изпълнителния директор Павел Колев, който ги прибра в касите на клуба. Няколко дни Попов и Божков обявяваха Борисов за собственик, докато Наско Сираков не излезе пред БТВ, за да обяви, че е готов да вземе акциите на клуба.
Почти всички сини фенове се обединиха около легендата на клуба, който въпреки че няма финансовата възможност да издържа 26-кратните шампиони, излезе публично, за да се опита да помогне на любимия клуб да не фалира.

Последва подигравателна анкета във фейсбука на Божков, в която да се избира новият собственик на Левски, но така направи анкетата, че легендарният клуб и феновете му да станат обект на сериозни подигравки. След пускането на вариантите Наско Сираков, Тити Папазов, НКП и "Тръст Синя България", анкетата беше оставена отворена и в нея бяха добавени за минути: Делян Пеевски, Бойко Борисов,Сретен Йосич, ЦСКА, Кондьо, Слави Трифонов, Валери Божинов, Бил Гейтс, Васил Божков, Александър Томов, Къци Вапцаров, Луна, Митьо Пищова, Галена, Цола Драгойчева, Наско Ментата, ЛиЛана, Гриша Ганчев, Николаос Цитиридис, Николай Митов, Тони Найка, Сашо Диков, Радо Шишарката, Веселин Маринов, Любослав Пенев, Сократис Кокалис, Чиро Ферара, Венцеслав Стефанов, Руши Видинлиев, Милко Калайджиев, Станислав Ангелов, Николай Генов - Колагена, Иван Тричковски, Христо Йовов, Мария Гроздева, Хасан Чинчири, Стойчо Младенов, Владко Шаламанов, Владимир Владимиров - Гугутката и др.

Въпреки това Наско Сираков събра категорично най-много гласове.
Георги Попов обяви, че ще се чака формално до 28 май, за да мине срокът, в който Борисов да няма право на претенции и ще пратят акциите на Сираков, като няма да искат пари за тях, въпреки че са инвестирани 25 милиона лева за една година.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация