Ботев надви Славия в Коматево

19:43
Ботев надви Славия в Коматево

Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над Славия (София) в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912". Това бе първи мач и за двата тима след над 2-месечно прекъсване заради COVID-19.

Попаденията за "канарчетата" реализираха Радослав Терзиев и Тодор Неделев. Ферарио Спасов пусна в игра всичките си налични футболисти, като изключение направиха единствено контузените Лазар Марин и Андерсон.

Ботевистите играха далеч по-добре от своя съперник и пред вратата на "белите" имаше множество положения за гол. Още в 4-ата минута Антонио Вутов получи отличен извеждащ пас и останал сам срещу вратаря стреля, но топката се отклони от тялото на стража. 

В 15-ата минута Иван Бандаловски засече с глава центриране от корнер, а топката мина на сантиметри от страничната греда. 4 минути по-късно Александър Тонев центрира към Димитър Тонев и младокът отправи красив удар от въздуха, но той се спря в бранител на "белите".

След по-малко от 120 секунди Антонио Вутов и Александър Тонев осъществиха двойно подаване и Тонев от чиста позиция стреля неточно. В 23-ата минута гостите стигнаха до най-добрата си ситуация в мача, но Янко Георгиев се намеси великолепно, отразявайки много опасен удар от близка дистанция. 

В 26-ата минута пловдивчани на свой ред изтърваха отличен шанс за гол, след като удар на Антонио Вутов от малкото наказателно поле бе отразен от вратаря на столичани. Последва по един неточен удар към двете врати, като шутът за "жълто-черните" бе дело на Филип Филипов.

В 39-ата минута Антонио Вутов пропиля нова добра възможност, след като се озова на много добра позиция, но се забави и ударът му бе париран от бранител. В 44-ата минута Тодор Неделев центрира от корнер, а Радослав Терзиев с глава прати топката в мрежата за 1:0.

През втората част отново головите положения бяха предимно пред вратата на столичния тим. В 51-ата минута Антонио Вутов намери Александър Тонев, който се озова очи в очи с вратаря на Славия, а ударът му бе спасен от стража. 

2 минути по-късно нов опасен удар на Тонев мина покрай вратата на "белите". В 56-ата минута крилото се отчете с хубав техничен удар от 20 метра, топката се насочваше към долния десен ъгъл, но вратарят на Славия се намеси отлично и изби.

В 63-ата минута активните действия на "канарчетата" дадоха нужния резултат и ботевистите удвоиха аванса си. Многоходова атака завърши с извеждащо подаване на Александър Тонев към Тодор Неделев, а националът от близка дистанция покачи на 2:0.

В игра за ботевистите се появи и Славчо Шоколаров, за когото това бе неофицален дебют с екипа на "жълто-черните". В 74-ата минута нов удар на Тонев бе отразен от вратаря, а последната добра ситуация бе в 81-ата минута, когато Аргилашки отрази удар от средна дистанция.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Димитър Тонев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов (Георги Аргилашки, Костадин Ничев, Фабио Бурбано, Бисер Бонев, Никола Илиев, Атанас Чернев, Стефан Попов, Славчо Шоколаров, Габриел Земярски, Димитър Пройчев, Лъчезар Балтанов)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация