Бостън ще предложи максимален договор на Тейтъм

19:48
Бостън ще предложи максимален договор на Тейтъм

Ръководството на Бостън Селтикс "най-вероятно" ще предложи максимален договор на звездата си Джейсън Тейтъм. Това съобщава журналистът Брайън Уайндхърст от ESPN.

"Ако Джейсън Тейтъм е суперзвездата, за която те се готвеха, когато започнаха целия този процес на подмладяване, още когато размениха Кевин Гарнет и Пол Пиърс за всички онези избори от Драфта, надявайки се да привлекат играч като него, то отново ще видим славни дни за Селтикс. Те трябва да му платят, защото след края на сезона той най-вероятно ще получи оферта за максимален договор. Те трябва да заложат на това, че той ще се превърне в суперзвезда", сподели Уайндхърст.

След раздялата на "келтите" с Кайри Ървинг, Тейтъм се превърна в един от лидерите на тима. В сравнение с миналогодишните си 15.7 точки и 6.0 борби, през настоящия сезон 22-годишното крило записва средно по 23.6 точки и 7.1 борби, а тимът му заема третата позиция в Източната конференция с баланс 43-21. Трябва да се отбележи, че Лигата най-вероятно ще понижи тавана на заплатите за следващата година, което ще се окаже пречка пред клубовете.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация