От Валенсия разкритикуваха остро треньора на Аталанта

14:39
От Валенсия разкритикуваха остро треньора на Аталанта

Валенсия реагира остро на думите на треньора на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, който вчера съобщи, че в деня на мача-реванш между двата отбора от 1/8 финалите на Шампионската лига вече е бил заразен с коронавирус.

Италианският тим спечели двубоя на “Местая” с 4:3 и се класира за следващия етап с общ резултат 8:4.

Валенсия иска публично да изрази удивлението си по повод това, че треньорът на съперника ни в 1/8 финалите на Шампионската лига е признал, че в деня на мача на “Местая” (10 март) е знаел, че страда от симптомите на коронавируса. При това той не е взел профилактични мерки, подлагайки на риск много хора по време на пътуването им до Валенсия и пребиваването там”, се казва в заявлението на официалния сайт на клуба.

По-рано първият мач от противопоставянето АталантаВаленсия в Бергамо бе определен като “биологична бомба” от кмета на италианския град Джорджо Гори. Мачът се игра на 19 февруари на стадиона “Сан Сиро” в Милано пред 45 000 души.

„Първият пациент в Италия бе регистриран на 23-ти февруари. Очевидно вирусът масово се е разпространявал по онова време сред всички онези 45 000 души, които се отправиха към Милано”, каза още кметът на Бергамо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация