Голямото чакане приключи, футболът у нас се завръща със суперсблъсък

10:01
Голямото чакане приключи, футболът у нас се завръща със суперсблъсък

След близо три месеца без никакъв спорт днес запалянковците отново ще усетят тръпката от играта, макар и повечето от тях пред телевизорите. Рестартът на сезона ще започне с футболния двубой между Локомотив Пловдив и Етър, след което ще се играе дългоочакваното дерби Левски – Лудогорец.

Битката от 25-и кръг на Първа лига ще се разрази на стадиона на софийския клуб “Виваком Арена – Георги Аспарухов” от 21:00 часа.

Състоянието на двата отбора след пандемията е абсолютно неизвестно, тъй като никога в Европа не се беше случвало нещо подобно и не се знае как въобще ще се развие първенството. Дългата пауза без съмнение е нарушила ритъма на отборите.

Лидер е Лудогорец с 55 точки от 23 мача, а Левски с 46 т. от 24 срещи заема втора позиция.

Левски би трябвало да има леко психологическо предимство от победата над “орлите” за Купата на България. Тя бе постигната в началото на месец март и дойде след изпълнение на дузпи. Футболистите на Лудогорец имаха надмощие, но трябваше да напуснат “Герена” с наведени глави. Това се случи в момент, в който финансовата криза в софийския клуб вече бе настъпила и феновете събираха пари за погасяване на вноските към НАП.

Лудогорец сега има убедителна преднина в класирането, а освен това статистиката е в полза на разградчани. Те са спечелили 17 срещи с Левски, шест са завършили наравно, а “сините” са станали победители в 4 срещи. На “Герена” двата отбора са спорили 13 пъти и домакините са се поздравили с пълен успех три пъти, загубили са седем мача и в три са фиксирани равенства.

Лудогорец в последните години е абсолютен хегемон и спечели осем поредни титли. При победа тимът от Разград ще дръпне още от преследвачите си и почти ще реши съдбата на първенството. Левски от своя страна е длъжен да зарадва привържениците си, които помагат и издържат финансово клуба вече няколко месеца. След частичното отваряне на стадионите “сините” ще бъдат подкрепяни от близо 5 000 свои запалянковци. Така днешният мач се явява един от най-чаканите сблъсъци за сезона. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация