В Лион се надяват, че могат да отменят решението за край на сезона

10:06
В Лион се надяват, че могат да отменят решението за край на сезона

Президентът на Олимпик Лион призова съда да разгледа и отмени решението за ранно приключване на сезона във Франция. Жан-Мишел Олас нарече "абсурдно" решението за прекратяване на шампионата в Лига 1.

Ръководството на Лион отнесе случая за областния съд в опита си да накара футболните власти в страната да наредят доиграване на оставащите десет кръга от сезона.

"Абсурдно е Лигата да приключи по този начин, докато в други страни довършват сезона. Германия вече играе своя шампионат, а Испания започва през следващата седмица. Лигата взе това решение, но може да го отмени. Шокиран съм, че дискутираме дали да се играе футбол или не", категоричен е Олас пред френските медии.

Той е на мнение, че все още може да има доиграване на сезон 2019-2020.

"Може да тренираме три или четири седмици и да приключим първенството до средата на август. Лион подновява заниманията си на 8 юни и спазва всички здравни протоколи, които бяха утвърдени от властите", каза още президентът на Олимпик Лион.

Решението за предсрочно спиране на Лига 1 беше взето на 30 април, а Пари Сен Жермен отново стана шампион във Франция. Първенството беше прекъснато принудително в средата на март заради пандемията от Ковид-19.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация