Челси договори Тимо Вернер

12:39
Челси договори Тимо Вернер

Челси постигна принципна договорка за трансфера на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер, информира "Скай спортс". Лондончани са се съгласили да платят освобождаващата клауза на нападателя, която е в размер на 55 милиона евро и изтича на 15 юни. На Вернер пък е предложен договор за пет години със седмична заплата от 200 000 паунда.

От месеци насам Тимо Вернер се свързва с трансфер в Ливърпул. Медиите на Острова твърдяха, че неговото желание е да продължи кариерата си в тима на Юрген Клоп и дори се е разбрал с мърсисайдци за личните си условия. Според информациите от предишните дни германецът е казал "да" на договор за пет години и заплата от 140 000 паунда, което е значително по-ниско предложение от това на Челси. Ливърпул обаче не искаше да плаща пълния размер на клаузата на Вернер заради кризата, съпътстваща пандемията от COVID-19. При това положение обаче клубът от "Анфийлд" няма друг избор, освен също да заяви желанието си пред РБ Лайпциг да плати клаузата.

Манчестър Юнайтед също проявяваше интерес към 24-годишния Вернер, който има 31 гола за Лайпциг във всички турнири през този сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация