Локо Пловдив с комфортен успех срещу Етър (видео)

20:52
Локо Пловдив с комфортен успех срещу Етър (видео)

Локомотив Пловдив надви Етър с 2:0 в първи мач след близо тримесечно прекъсване на футбола по терените в България. Доминик Малонга (76) отбеляза за "смърфовете" в официалния си дебют, а Антон Огнянов (83) си вкара автогол. Пандемията от коронавирус наложи временно спиране на мачовете от efbet Лига, а сега битките се подновиха със сблъсък от 25-ия кръг на "Лаута". Двубоят бе наблюдаван на живо от министъра на младежта и спорта Красен Кралев в компанията на Христо Крушарски и Георги Иванов-Гонзо.

За разлика от други държави, които също подновиха шампионатите си, у нас мачовете няма да се играят пред празни трибуни. Правителството разреши фенове да присъстват на срещите, макар и само на 30% от местата по трибуните. Днес на стадион Локомотив привържениците на домакините дойдоха на подкрепят любимия си тим, спазвайки дистанция от две седалки помежду си.

Срещата започна с добра възможност за Локомотив (Пловдив) още в 3-ата минута. Парвиз Умарбаев потърси свой съотборник на втора греда, където Лукас Масоеро успя да се освободи, но не и да насочи удара си с глава в очертанията на вратата. В 7-ата минута Бирсент Карагарен намери Анте Аралица на границата на наказателното поле. Хърватинът овладя, след което стреля към вратата, но прекалено високо.

В 12-ата минута Анте Аралица се отчете със сериозен пропуск на сметката си. До ситуацията се стигна след удар на Умарбаев, срещнал тялото на защитник в лилаво. Така, с помощта на късмета, се отвори страхотна възможност пред Аралица, който не успя от няколко метра да прати топката във вратата зад Анатоли Господинов, а шутира високо над напречната греда.

Етър отговори едва в 26-ата минута два удара - първо на Милчо Ангелов, а след това и на Антон Огнянов. При удара на Ангелов със странична ножица топката срещна тялото на Масоеро, а Огнянов стреля колкото мощно, толкова и неточно.

В 40-ата минута Бирсент Карагарен пробва да изненада Господинов с шут от далечна дистанция, който прелетя над вратата. Минута преди края на първото полувреме Божидар Кацаров получи заслужен жълт картон за опасно влизане в краката на Витанов.

Още в началото на втората част наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович прибегна до смяна в състава си. В игра се появи Милош Петрович, който замени Момчил Цветанов. През първите 15 минути футболистите на Локомотив се установиха трайно в половината на Етър в търсене на гол, а гостите чакаха своя шанс на контраатака.

В 66-ата минута Тонислав Йорданов можеше да отбележи ефектен гол във вратата на Луков. Младокът, който играе под наем в тима на Етър от ЦСКА-София, опита да прехвърли стража на Локомотив с шут от малък ъгъл извън наказателното поле. Топката кацна на напречната греда и след това беше изчистена от защитата в "черно-бяло".
Локомотив (Пловдив) - Етър (Велико Търново)+42

В 76-ата минута Локомотив най-сетне се възползва от по-добрата си игра и успя да поведе в резултата. В прегръдките на своите съотборници попадна новото попълнение Доминик Малонга. Нападателят се разписа в официалния си дебют с глава след добро центриране на Йосип Томашевич от левия фланг.

В 83-ата минута Локомотив стигна до втори гол. Пробив на Бирсент Карагарен по десния фланг завърши с негово остро центриране по земя успоредно на голлинията, а Антон Огнянов протегна крак и прати топката в собствената си врата.

efbet Лига, 25 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЕТЪР 2:0

1:0 Доминик Малонга (76)
2:0 Антон Огнянов (83 аг)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица

ЕТЪР: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Антон Огнянов, Яни Пехливанов, Георги Купенов, Иван Скерлев, Никола Колев, Божидар Кацаров, Милчо Ангелов, Тонислав Йорданов, Стелиян Добрев

Стадион: "Локомотив", Пловдив
Съдия: Волен Чинков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация