В Дания също пускат фенове по трибуните

19:12
В Дания също пускат фенове по трибуните

Ръководството на ФК Копенхаген се надява, че повече от 10 хиляди запалянковци ще могат да посещават домакинските мачове на отбора, след като раздели клубния стадион "Паркен" на 21 блока от по 500 места.

От управата на тима са готови със специална организация, която включва отваряне на максимален брой входове и координирано пристигане на феновете в отделните блокове, за да се избегне риска от заразяване с коронавирус. Намаленият капацитет на съоръжението от 10500 места е малко над четвърт от зрителите, които стадионът може да приеме при нормални обстоятелства.

Преговорите между датското правителство и парламентарните партии за разрешения максимален брой хора, които могат да се събират на публични събития, продължава в понеделник, като част от разхлабването на мерките, наложени от пандемията от Ковид-19.

В момента лимитът на събиранията е до 10 души, които по всяка вероятност ще бъдат увеличени до 50, а се очаква да има и изключение за някои събития, в това число и футболните мачове, на които ще бъдат позволени до 500 души в определена зона. Първият мач на ФК Копенхаген срещу Рандерс утре ще се състои без зрители, а след това започват плейофите за титлата, на които от клуба се надявам вече да имат и подкрепа от трибуните за домакинските си двубои.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация