Изненада в Коматево! Ботев Враца си тръгна с трите точки (видео)

20:45
Изненада в Коматево! Ботев Враца си тръгна с трите точки (видео)

Ботев (Враца) поднесе първата сензация в efbet Лига след подновяването на шампионата. Гол с глава на Валери Домовчийски в началото се оказа достатъчен за тима на Антони Здравков да спечели с 1:0 гостуването си на Ботев (Пловдив) в Коматево. Така "канарчетата" ще влязат след загуба в предстоящия полуфинал за Купата на България с ЦСКА-София.


Срещата започна в бавно темпо, а в десетата минута гостите откриха резултата. Петър Атанасов центрира с външен топката в наказателното поле на "канарчетата", а Домовчийски с хубав плонж матира Янко Георгиев - 1:0 за врачани! 


В 15-ата минута Александър Тонев слаломира покрай двама в зелено, но последвалият изстрел беше уловен от вратаря Красимир Костов.

 

Последва нова опасност пред рамката на гостите, но Фабио Бурбано не успя да засече топката отблизо. В 31-ата минута Антонио Вутов центрира отляво, Сашо Тонев прескочи кълбото, която попадна у Тодор Неделев. Последва шут на звездата на домакините, който обаче не намери целта.


Полека-лека полувремето се изниза, а доста неточности при завършващия пас попречиха на "жълто-черните" да изравнява резултата. Така почивката дойде при 1:0 за Ботев (Враца).


В 51-ата минута Ангел Лясков шутира опасно по тревата, но топката мина покрай вратата. Минута след това бранителят беше последна преграда пред гола след корнер за пловдивчани. В 64-ата минута Сашо Тонев направи хубаво "спускане" по лявото крило, но центрирането му не достигна до футболист в жълто. В 68-ата минута вратарят на врачани Костов не изчисти добре и това позволи на Вутов да го тества под рамката с далечен удар.

 

В 70-ата минута крайният бранител на "канарчетата" Филип Филипов стреля неточно с глава след добро подаване на Джонатан Перейра. Малко след това Сашо Тонев шутира от удобна позиция над вратата.


Ботев (Пд) 0:1 Ботев (Вр)  


0:1 Валери Домовчийски (10)  
 

Стартови състави:


Ботев (Пд): Я. Георгиев, Джонатан, Бандаловски, Работов, Филипов, Терзиев, Д. Тонев, Неделев, Ал. Тонев, Буртано, Вутов


Ботев (Вр): Костов, Н'Диайе, Лясков, Васев, Домовчийски, Керчев, Ил. Миланов, Ганев, П. Атанасов, Том, Златински

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари