Дортмунд с минимален успех над Херта, Джан герой за Борусия (видео)

21:26
Дортмунд с минимален успех над Херта, Джан герой за Борусия (видео)

Борусия (Дортмунд) постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Херта (Берлин) в късната среща от днешната програма на 30-ия кръг в Бундеслигата. Единственото попадение отбеляза Емре Джан (57'), който този път игра като централен защитник. По този начин "жълто-черните" прекъснаха серията на столичани от шест мача без поражение, четири от които бяха след паузата в първенството.

 

На загрявката играчите на Дортмунд излязоха с черни фланелки с надписи в подкрепа на протестите в САЩ срещу расизма. Преди първия съдийски сигнал пък двата отбора, техните треньорски щабове и съдийската бригада коленичиха за минута мълчание по същия повод.

 

В 8-ата минута Ашраф Хакими осъществи пробив и отправи първия удар в мача, който обаче беше встрани от вратата. В 21-ата топката стигна до непокрития Торган Азар, чийто шут от удобна позиция се оказа неточен. Малко след това Брант отправи мощен изстрел, който също излезе в аут. В 30-ата минута берлинчани извършиха принудителна смяна, като Александер Есвайн влезе на мястото на контузилия се Джавайро Дилросън. 


До края на първата част "жълто-черните" продължиха да имат превес, но отличната игра в защита на противника не им позволи да стигнат до гол или поне до чисти положения.


В 51-ата минута Борусия като по чудо не поведе в резултата след много добре проведена атака. Тогава Хакими прати топката отдясно към другия фланг, откъдето Азар я достави на Санчо. Англичанинът, който беше много близо до вратата, обаче не нанесе точен удар. 


В 56-ата Есвайн отправи шут, който обаче мина покрай вратата. Минута по-късно домакините най-после стигнаха до гол, когато играещият днес като централен бранител Джан се разписа, след като Брант му свали топката с глава на границата на наказателното поле.


В 83-ата минута футболистите на Дортмунд претендираха за дузпа за игра с ръка на Дедрик Боята, но такава не беше отсъдена.


БОРУСИЯ (Д) - ХЕРТА 1:0


1:0 Джан (57')


Борусия (Д): Бюрки, Пишчек, Джан, Аканджи, Хакими, Витсел, Дилейни, Герейро, Брант, Азар, Санчо


Херта: Ярстайн, Мителщат, Торунарига, Боята, Пекарик, Шелбред, Груич, Дилросън, Дарида, Лукебакио, Ибишевич

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация