Арсенал с категорична победа в първата си контрола след паузата (видео)

09:56
Арсенал с категорична победа в първата си контрола след паузата (видео)

Младият нападател Едуард Нкетия вкара хеттрик за победата на Арсенал с 6:0 над Чарлтън в контрола, играна при закрити врата на "Емиратс". Останалите попадения за "топчиите" бяха дело на Пиер-Емерик Обамеянг, Александре Лаказет и Джо Уилок. Отборът на Микел Артета не срещна никаква съпротива от третодивизионния си съперник и можеше да спечели дори с по-разгромен резултат.

Футболистите на Арсенал пристигнаха за двубоя със собствените си автомобили и облечени в екипи, защото съблекалните не бяха отворени, каквито са изискванията на здравните власти. В ролята на съдии пък влязоха представители на двата треньорски щаба.

Лаказет откри резултата с мощен удар от далечна дистанция, а Обамеянг вкара за 2:0 до почивката с фалцов изстрел. В началото на втората част Нкетиа реализира първия си гол, наказвайки грешка в защитата на Чарлтън. 21-годишният нападател добави още две попадения в оставащите минути, а накрая точен беше и Уилок, който подаде за един от головете на Нкетия.

Арсенал вероятно ще изиграе поне още една контрола преди подновяването на сезона, което за тима на Артета ще е на 17 юни с гостуване на Манчестър Сити. След това на лондочани им предстои визита на Брайтън на 20-и. Първият мач на отбора на "Емиратс" ще е на 1 юли срещу Норич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация