Куман отказал да застане начело на Барса

12:27
Куман отказал да застане начело на Барса

Селекционерът на холандския национален отбор Роналд Куман заяви, че би искал един ден да поеме Барселона, но е отказал работата, когато тя му е била предложена преди Кике Сетиен да застане начало на каталунците.

Бившият централен защитник е искал да спази обещанието си да води националния тим на своята страна на Европейското първенство, което пък бе отложено с година и трябва да се проведе през лятото на 2021-а година.

"Получих обаждане от Барселона, предложиха ми позицията на старши треньор. Въпреки това исках да остана начело на Нидерландия, обещах да водя отбора на Евро 2020. Доволен съм от работата в националния отбор, сега това е най-важното.

В договора си имам точка, по която мога да напусна след Европейското първенство, но сега не искам да мисля за това. Всички знаят, че мечтая да оглавя Барселона, надявам се, че ще имам такава възможност в бъдеще. Всичко зависи от резултатите и успеха като треньор. Необходим е много опит, за да тренираш отбор като Барселона", заяви Роналд Куман пред "Goal.com".

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация