Съпругът на Серина напусна Reddit и пожела да бъде заменен от чернокож

12:33
Съпругът на Серина напусна Reddit и пожела да бъде заменен от чернокож

Съпругът на носителката на рекордните в "Оупън ерата" 23 титли от "Големия шлем" Серина Уилямс - Алексис Оханян, направи нещо драстично. На фона на масовите, излезли извън контрол, протести, свързани със смъртта на Джордж Флойд, съоснователят на сайта Reddit взе решение да подаде оставка и да напусне Борда на директорите на компанията. Той призова да му бъде намерен тъмнокож заместник.

"Преди 15 години станах съосновател на Reddit с желанието да помогна на хората да намерят общност, към която да принадлежат. Един закъснял опит да направиш правилното нещо. Правя това за мен, за моето семейство и за моята страна. Казвам това като баща, който има нужда да даде отговор на дъщеря си, когато тя попита: "Какво направи ти?".

Подадох оставка като член на борда на Reddit, насърчих ги да запълнят освободената позиция с черен кандидат и ще използвам бъдещите ми печалби от Reddit в служба на черната общественост, главно, за да бъде обуздана расовата омраза. Започвам с дарение от 1 милион долара. Вярвам, че оттеглянето всъщност може да бъде лидерско действие от страна на хора, намиращи се на силни позиции в момента. Към всички, които се борят за поправянето на нашата счупена нация: не спирайте", сподели в Instagram и Twitter Оханян.

Самата Серина пък подкрепи съпруга си и заяви, че е горда с него. Тя е сигурна, че и дъщеря им също ще се гордее с баща си, когато порасне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация