Първа точка за Шалке след рестарта на сезона (видео)

18:41
Първа точка за Шалке след рестарта на сезона (видео)

Шалке 04 спечели първа точка след подновяването на Бундеслигата. Тимът на Дейвид Вагнер стигна до 1:1 при гостуването си на Унион (Берлин). Двата отбора си размениха по един гол преди почивката. Андрих откри резултата в 11-а минута, а Кени изравни в 28-ата минута.


Така Шалке спря серия от четири поредни загуби, но с играта си не показа, че скоро ще излезе от кризата. Тимът от Гелзенкирхен е десети в класирането четири кръга преди края и място в Европа изглежда все по-нереалистично.

 

Унион, който на този етап се държи над зоната на изпадащите, въпреки че спечели едва втора точка след рестарта на първенството. Берлинчани имаха предимство през първото полувреме и заслужено поведоха. Те пропуснаха отличен шанс още в четвъртата минута. Тогава Бютлер проби и намери Мали, който бе на прекрасна позиция в наказателното поле. Ударът му обаче бе слаб и право в ръцете на вратаря.

В 11-ата минута Унион поведе след прекрасна контраатака. Уджа изведе Андрих и той откри резултата. В този период домакините бяха по-активни и заслужено водеха. Гостите играеха повече с топката, но не създаваха положения.

 


Момент на вдъхновение от страна на Кени донесе изравняването за Шалке и в крайна сметка точката. В 28-ата минута той напредна и с прецизен удар от дистанция не остави шансове на Гикиевич.


През второто полувреме битката бе в средата на терена, като двата отбора не предложиха почти нищо в нападение. Чак три минути преди края Унион получи шанс да стигне до ново попадение. След ъглов удар топката стигна до Шотербек. Той стреля от малък ъгъл и Нюбел успя да отрази.


УНИОН - ШАЛКЕ 04 1:1


1:0 - Андрих (11)
1:1 - Кени (28)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация