Волфсбург удари Вердер с гол в края (видео)

16:33
Волфсбург удари Вердер с гол в края (видео)

Тимът на Волфсбург спечели с 1:0 гостуването си на Вердер Бремен. Двубоят между двата тима бе от 30-ия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в срещата отбеляза Ваут Вегхорст в заключителните минути на редовното време.


Със завоюваните три точки „вълците“ остават на 6-ото място в класирането. Вердер пък продължава битката си за оцеляване в германския елит. Тимът се намира на предпоследното място с актив от 25 точки.


В началните минути на двубоя домакинският тим бе по-активен и владееше повече топката. Първата по-сериозна голова опасност обаче създаде Волфсбург. В 12-ата минута Йосип Брекало стреля опасно, но не намери очертанията на вратата. Секунди по-късно Ваут Вегхорст успя технично да преодолее вратаря Иржи Павленка. Ударът обаче нямаше нужната мощ и Милош Велкович успя да изчисти топката преди тя да премине голлинията.


В 24-тата минута минута Джошуа Сърджант шутира от опасна позиция. На пътя на топката обаче застана Максимилиан Арнолд.


Малко повече от половин час след първия съдийски сигнал Юя Осако стреля опасно, но Коен Кастеелс успя да се намеси. В 39-ата минута топката срещна ръката на Ксавер Шлагер от Волфсбург. Главният съдия преразгледа ситуацията и в крайна сметка не уважи домакинските претенции за дузпа.


През втората част двата тима по-скоро дебнеха за грешка на противника и бяха предпазливи, така че да не допуснат гол. В 68-ата минута Лудвиг Аугустинсон изпълни пряк свободен удар, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда. Няколко минути по-късно футболист на домакините бе съборен в наказателното поле. Последваха нови претенции за дузпа, но и този останах неуважени от съдията.


Десетина минути преди изтичането на редовното време Ксавер Шлагер стреля мощно от далечна дистанция, но късметът покри Вердер Бремен. Топката срещна напречната греда. Секунди след това обаче падна победният гол. Кевин Мбабу проби и пусна към Феликс Клаус, който центрира меко в наказателното поле. Ваут Вегхорст бе изпуснат от защитата на Вердер и с глава заби топката в мрежата за 1:0.


До края Волфсбург много умело уби темпото на игра и успя да съхрани аванса си.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация