Щурм с тежка загуба от Рапид, Десподов с жълт картон

10:08
Щурм с тежка загуба от Рапид, Десподов с жълт картон

Щурм (Грац) допусна втора поредна загуба след подновяването на сезона в австрийската Бундеслига. Отборът на Нестор Ел Маестро катастрофира с 0:4 при гостуването си на Рапид (Виена) и е последен в първата шестица на плейофите с 16 точки и нищожни шансове да се пребори за участие в Лига Европа.

Кирил Десподов започна като титуляр за Щурм и игра до 60-ата минута, когато беше заменен от Лукас Йегер. В края на първото полувреме българският национал получи жълт картон за симулация, а малко след почивката пропусна чисто положение пред вратата на Рапид.

Младият Келвин Аразе откри резултата в 25-ата минута, а отново той беше точен в 28-ата след лошо изчистване на вратаря на Щурм Йорг Зибенхалдъл. В 70-ата минута Щефан Шваб реализира дузпа за 3:0, а до края остана време да се разпише и Таксиархис Фунтас, който подаде за двата гола на Аразе.

Водачът в класирането РБ Залцбург разгроми с 6:0 като гост Хартберг и вече има преднина от 7 точки пред втория Волфсбергер, който направи зрелищно 3:3 срещу ЛАСК (Линц).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация