Хуан Мануел Лийо е новият асистент Гуардиола

20:49
Хуан Мануел Лийо е новият асистент Гуардиола

Хуан Мануел Лийо официално се присъедини към Манчестър Сити. 54-годишният испанец е новият асистент на мениджъра на "гражданите" Джосеп Гуардиола. Специалистът, който ще замени на поста Микел Артета, идва от китайския Циндао Хуанхай, с който спечели промоция за Суперлигата.
 
Лийо бе треньор на Гуардиола по времето, когато Пеп играеше за мексиканския Дорадос де Синалоа. Това бе през 2006 година. Иначе испанецът, който е преминал през цели 19 отбора в ролята на треньор или асистент, е работил в Реал Сосиедад, националния отбор на Чили и Севиля.

Лийо е в треньорската професия още от 80-те години. През сезон 1995/96 той става най-младият треньор, който води отбор от Ла Лига - Саламанка. По това време е на 29 години.

"Радвам се да се присъединя към треньорския щаб на Манчестър Сити. Връзката ми с Пеп датира от много години и аз съм развълнуван от факта, че се събирам с него в този вълнуващ екип.  Манчестър Сити се радва на голям успех през последните сезони и се превърна в марка на красивия футбол. Надявам се да имам важен принос за бъдещите успехи на клуба", заяви Лийо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация