Сезонът за Роджър Федерер приключи

10:59
Сезонът за Роджър Федерер приключи

Носителят на рекордните 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер няма да се завърне на корта до края на 2020 година и се надява да е на линия за началото на сезона през 2021. Това обяви 38-годишният швейцарец в обръщение към почитателите си в Twitter. Заемащият четвърто място в световната ранглиста в момента ветеран обясни, че се е наложило да претърпи допълнителна операция на коляното. През февруари Маестрото от Базел се подложи на артроскопия на дясното коляно.

"Скъпи фенове,

Надявам се, че сте здрави и в безопасност. 

Преди няколко седмици, след като почувствах дискомфорт по време на първоначалната ми рехабилитация, трябваше да претърпя допълнителна бърза артроскопична процедура на дясното ми коляно. Сега, до голяма степен точно както направих и преди началото на 2017 година, планирам да си дам необходимото време да бъда на 100% готов да играя на най-високото ми ниво. Моите фенове и турът много ще ми липсват, но чакам с нетърпение да се видя с всички в тура за началото на сезон 2021.

С най-добри пожелания, Роджър", се казва в обръщението на Федерер, който през август ще навърши 39 години, а със своите 103 титли в кариерата си, е само на 6 от рекордьора Джими Конърс (САЩ). 

През 2016 година Федерер отново си взе почивка за няколко месеца, което му се отплати, тъй като през 2017 той спечели 2 титли от "Големия шлем" - Australian Open и "Уимбълдън". Последната си титла от "Големия шлем" към днешна дата швейцарецът спечели на Откритото първенство на Австралия в началото на 2018 година.

Припомняме, че сезонът в професионалния мъжки и женски тенис е преустановен поне до края на юли заради пандемията от коронавирус. "Уимбълдън" няма да се проведе тази година, а в края на август се очаква да започне US Open. "Ролан Гарос" пък бе преместен за втората половина на септември, но все още има много въпросителни, свързани с провеждането на турнирите от "Големия шлем" в ню Йорк и Париж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация