Арсенал загуби от Брентфорд в контрола (видео)

09:55
Арсенал загуби от Брентфорд в контрола (видео)

Арсенал загуби от Брентфорд с 2:3 в контрола, играна на "Емиратс". Преди няколко дни "топчиите" вкараха шест безответни гола на Чарлтън, но снощи получиха три попадения след почивката и отстъпиха на тима от Чемпиъншип.

Мачът се игра без публика, а преди началото му футболистите на Арсенал излязоха с фланелки в подкрепа на кампанията "Black Lives Matter" и застанаха на коляно, отдавайки почит на афроамериканеца Джордж Флойд, убит при полицейски арест.

Първата възможност в двубоя се откри пред Букайо Сака, но младокът не се възползва от доброто центриране на Никола Пепе. Авторът на хеттрик срещу Чарлтън Джо Уилок също пропусна да открие резултата, но се реваншира пет минути преди почивката и Арсенал поведе.

След почивката Пепе уцели греда, а Артета направи пет смени, като пусна в игра Давид Луис, Ейнсли Мейтланд-Найлс, Матео Гендузи, Месут Йозил и Александре Лаказет. "Топчиите" имаха надмощие, но в 70-ата минута силен удар на Тарик Фосу направи безопомощен Емилиано Мартинес за 1:1. Лаказет отново изведе Арсенал напред, но с голове на Халил Дервисоглу и Шандън Баптист гостите измъкнаха победата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация