Нова издънка на Бенфика в Примейра (видео)

10:00
Нова издънка на Бенфика в Примейра (видео)

Порто отново взе преднина пред Бенфика в надпреварата за шампионската титла в Португалия. "Драконите" победиха минимално Маритимо с 1:0 и събраха 63 точки, а Бенфика се провали при гостуването си на застрашения от изпадане Портимоненсе. Мачът завърши 2:2, след като "орлите" водеха с 2:0.

В предишния кръг Порто сензационно загуби от Фамаликао и не можеше да си позволи нова грешна стъпка. Мексиканецът Хесус Корона вкара единственото попадение още в 6-ата минута с параболичен удар, който изненада вратаря на Маритимо.

Домакините направха много пропуски, а малко преди края Алекс Телес получи червен картон, но резултата остана непроменен.
Бенфика беше в серия от три равенства, включително срещу нпретенциозния Тондела в Лисабон при подновяването на първенството преди седмица. Малцина очакваха отборът да се затрудни срещу предпоследния в класирането Пртимоненсе и до почивката всичко вървеше по план за състава на Бруно Лаже. В 18-ата минута Рафа Силва върна към Пици, който с мощен шут откри резултата, а в 31-ата Пици асистира на Андре Алмейда, който наказа грешка в защитата на домакините и мачът изглеждаше решен.

В средата на втората част Денер върна един гол, засичайки с глава центриране от фаул. Десетина минути по-късно изключително красив далечен удар на Карлос Жуниор изненада Одисеас Влаходимос и Бенфика изпусна победата.

"Орлите" изостават с 2 точки от Порто и нямат победа от края на февруари, когато надвиха с 1:0 Жил Висенте на Божидар Краев. 

Португалия, Примейра лига - 26 кръг:

ПОРТИМОНЕНСЕ - БЕНФИКА 2:2
0:1 Пици (18)
0:2 Алмейда (31)
1:2 Денер (66)
2:2 Жуниор (76)

ПОРТО - МАРИТИМО 1:0
1:0 Корона (6)

ВИТОРИЯ (СЕТУБАЛ) - САНТА КЛАРА 2:2
0:1 Сантана (38) д.
1:1 Перейра (45)
2:1 Антонучи (78)
2:2 Кризан (86)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация