Късна драма във Враца донесе първи успех на Любо Пенев начело на "царете"

22:34
Късна драма във Враца донесе първи успех на Любо Пенев начело на "царете"

Отборът на Царско село постигна труден успех с 1:0 над Ботев (Враца) в среща от 26-ия кръг на efbet Лига. В герой за гостите се превърна талантът на тима Тома Ушагелов, който дебютира за "червените" с гол в края на срещата.

По този начин отборът на Любослав Пенев събра актив от 25 точки, като изпревари с три Ботев (Враца) и остава на два пункта зад 10-ия Етър Велико Търново.

Първата ситуация се откри още в 3-ата минута, когато Уесли Ната пробва шут, но кълбото не намери очертанията на вратата. Малко по-късно Андреас Васев се включи опасно по десния фланг, но не успя да шутира към вратата на Джони Пласид.

В 15-ата минута Румен Гьонов опита удар с глава, но опитът му излетя в аут. В 25-ата минута Симеон Мечев отправи феноменален шут от далечна дистанция. Топата се отби в горната греда, след което намери главата на Красимир Костов и за негов късмет коженото кълбо излезе в ъглов удар.

Пет минути преди края на първата част Краси Костов направи спасяване, след като Леонардо стреля през куп играчи в полето на Ботев, но вратарят показа рефлекс. 

В 53-ата минута резервата Даниел Генов отправи мощен шут, но Джони Пласид успя да се справи с опита на крилото на "зелените". 

В 70-ата минута Симеон Мечев влезе грубо в краката на Генов пред очите на главния съдия Георги Кабаков, но реферът прецени да не показва втори жълт картон на полузащитника на домакините. 

В 72-ата минита Петър Атанасов отправи хубав шут, но кълбото премина встрани от целта. Секунди по-късно атакуващият футболист центрира в наказателното поле от фаул, но Илия Миланов не успя с глава да намери очертанията на вратата.

В 82-ата минута Даниел Генов излезе очи в очи с Джони Пласид, но атакуващият футболист си поведе лошо топката и опитният страж успя да улови топката.

В 90-ата минута резервата Тома Ушагелов откри резултата. Младият футболист се възползва от перфектно центриране на Мирослав Будинов, който намери много добре в назателното поле младия футболист, а за него остана само да прати топката във вратата на Красимир Костов. Интересен факт е, че той заби първия си гол в елита с първото си докосване.
 
efbet Лига - 26 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЦАРСКО СЕЛО 0:1

0:1 Ушагелов (90)

Стартови състави:

БОТЕВ (3-5-2): 33. Костов, 24. Н'Диайе, 4. Лясков, 11. Васев, 37. Керчев, 18. Миланов, 7. Ивайлов, 5. Ганев, 30. Домовчийски, 88. Том, 10. Атанасов
Старши треньор: А. Здравков

ЦАРСКО СЕЛО (4-1-4-1): 30. Пласид, 4. Марков, 2. Леонардо, 3. Кавдански, 21. Гьонов, 6. Георгиев, 17. Даскалов, 8. Ната, 7. Мечев, 91. Будинов, 10. Минчев
Старши треньор: Л. Пенев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: "Христо Ботев"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация