Висшата лига: Животът на чернокожите има значение

07:50
Висшата лига: Животът на чернокожите има значение

Футболистите от отборите от Висшата лига ще играят в първия кръг след рестартирането на сезона с екипи с надпис "Black Lives Matter" ("Животът на чернокожите има значение"), вместо с фамилиите на гърба си, съобщават от пресслужбата на Английската лига.

По-рано клубовете от Висшата лига се обявиха за инициатива да се направи този надпис върху фланелките на играчите, който беше подкрепен от ръководството на лигата. Висшата лига одобри и желанието на футболистите да коленичат преди или по време на мачове в памет на чернокожия Джордж Флойд, който беше убит по време на арест в Минеаполис.

"Ние, играчите, се обединяваме с единствената цел да изкореним расовите предразсъдъци, където и да съществуват, за да създадем глобално общество на уважение и равни възможности за всички, независимо от техния цвят или вяра. Този символ е знак за единство на всички играчи, служители, клубове и официални лица във Висшата лига", се казва в изявление на футболистите.

Футболистите ще играят с този екип в първите 12 мача във Висшата лига след рестарта, включително и две отложени срещи на 17 юни, както и в 10 мача от 23-ия кръг. Също така до края на сезона на екипите на играчите ще стои логото на "Black Lives Matter" и символ, посветен на здравната система във Великобритания в знак на благодарност за работата по време на пандемията от коронавирус.

Първенството на Англия беше спряно на 13 март и ще се поднови на 17 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация