Холанд донесе измъчен успех на Дортмунд в Дюселдорф (репортаж)

19:40
Холанд донесе измъчен успех на Дортмунд в Дюселдорф (репортаж)

Борусия Дортмунд се представи много слабо при гостуването си на Фортуна Дюселдорф, но все пак успя да спечели с 1:0 след гол на резервата Ерлинг Холанд в петата минута на добавеното време. Преди това гредите на два пъти спасиха “жълто-черните”, а попадение на Рафаел Герейро не беше зачетено след намесата на ВАР.

С тази победа вестфалци почти сигурно си гарантираха класиране за Шампионската лига и в същото време лишиха Байерн (Мюнхен) от възможността още днес да триумфира с титлата. В същото време Фортуна вече е с равен брой точки с Вердер (Бремен) на дъното.

Треньорът на Борусия Люсиен Фавър беше направил само една промяна в сравнение със състава, с който започна срещу Херта (Берлин) преди седмица. Матс Хумелс се завърна в отбрана, а Томас Дилейни не беше в групата. Възстановеният от травма Ерлинг Холанд стартира на пейката, а вместо него в атака започна Торган Азар.

Исканият от Севиля нападател Кенан Караман поведе нападението на Фортуна.

Борусия стартиро доста по-добре и в 17-ата минута можеше да излезе напред в резултата. Тогава Ашраф Хакими излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

Малко по-късно шанс имаше и пред Юлиан Брант, но и той не съумя да вкара. С това обаче се изчерпа всичко интересно за първото полувреме.
Фортуна даже заигра по-добре след почивката. Борусия не стигаше до никакви възможности и в 61-вата минута Холанд се появи в игра.

В 64-ата стражът на Дортмунд Роман Бюрки отрази много опасен удар, след което даде началото на атака на своите. Топката стигна до Холанд, който шутира, а след рикошет кълбото падна на волето на Герейро и от там в мрежата. Гостите се зарадваха, но малко след това се намеси ВАР и не зачете попадението. Според реферите топката е ударила ръката на Герейро точно преди гола.

Тимът от Дюселдорф продължи да търси своя миг и в 82-ата удар на Стивън Скрипски се отби в страничната греда на Бюрки.
В първата минута на добавеното време Скрипски изскочи зад защитата в жълто и стреля, но този път уцели другия страничен стълб.

Това обаче не беше всичко, защото в 95-ата Холанд прониза вратаря на Фортуна с глава, донасяйки успеха на своите с 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация