Световният №145 матира Григор във втория му мач на "Адрия Тур"

22:06
Световният №145 матира Григор във втория му мач на "Адрия Тур"

Григор Димитров играе в момента срещу сърбина Никола Милойевич във втория си мач на Adria Tour. Според първоначалната програма съперник на българина трябавше да бъде Дамир Джумхур, но босненецът получи травма още в началото на мача си с австриеца Доминик Тийм в Група "B" на демонстративния турнир, който този уикенд се провежда в тенис комплекса на Новак Джокович в Белград. Контузията е накарала босненеца да се откаже от останалите си срещи и той е заменен от 145-ия в ранглистата на ATP сърбин Никола Милойевич. Така Григор ще излезе за втори път днес на корта именно срещу 24-годишния Милойевич - съперник, срещу когото досега хасковлията не се е изправял.

ПЪРВИ СЕТ

Още от първите минути се видя, че Милойевич въобще не е за подценяване. Григор взе на 30 първото си подаване в мача, а сърбинът изравни резултата с гейм на нула. В третия гейм Милойевич направи някои превъзходни ретури, а първият сервис на Димитров не влизаше и при 30:40 хасковлията на практика трябваше да спасява две поредни точки за пробив. С немалка доза късмет и помощ от страна на мрежата Григор се добра до 40:40, но при следващата точка бе надигран и първият пробив в двубоя стана факт. Сърбинът затвърди брейка и се доближи на гейм до спечелването на първия сет. Играта на Григор определено не спореше в тези минути, докато на Милойевич почти всичко му влизаше и след втори пореден пробив 145-ият в света взе първия сет с 4:1.

ВТОРИ СЕТ

В първия гейм на втората част двамата "се захапаха", като Григор не се отказа дори след като загуби първите три точки. от 40:0 българинът се пребори за 40:40, но при решаващата точка Милойевич успя да свали топката ниско в краката на излезлия на мрежата хасковлия и с прецизен минаващ удар след това взе гейма. Грешките на Димитров продължаваха, а сърбинът не спираше да тормози с вдъхновени ретури съперника си. След поредната сбъркана от Григор топка Милойевич излезе напред с 2:0 във втората част.

Мачът се развиваше доста зле за първата ни ракета, но в третия гейм Григор се посъбуди, а Милойевич сякаш допусна известни колебания и Димитров стигна до първи точки за пробив в мача при 30:40. Още първата бе реализирана и българинът не позволи на съперника си да се откъсне напред с 3:0. Григор допусна елементарна грешка от удобан позиция при 15:30 в следващотос и подаване и пробивът висеше на косъм, но българинът запази самообладание и с три поредни точки изравни за 2:2. В петия гейм се стигна до 40:40, но Григор не се възползва, като с анемичен бекхенд-ретур изпрати топката в мрежата и направи подарък на противника си.

В крайна сметка вторият сет трябваше да бъде решен с тайбрек и той започна превъзходно за Димитров, който поведе с 3:0. Следващите три точки обаче бяха за Милойевич, а при 3:3 Григор допусна поредната си неочаквано лека грешка в мача, този път при изпълнение на удар над глава. Грешките на Григор следваха една след друга и сърбинът поведе с 6:3. Със 7:4 145-ият в света сложи точка на спора и изненада неприятно далеч по-класния си противник, който вероятно нямаше сили за още един добър мач за деня.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация