Барса се завърна с разгром над Майорка (видео)

08:10
Барса се завърна с разгром над Майорка (видео)

Барселона възобнови участието си в Примера дивисион с победа с 4:0 като гост на борещия се за оцеляване Майорка в мач от 28-ия кръг на испанския елит. Артуро Видал (2'), Мартин Брейтуейт (37'), Жорди Алба (79') и Лионел Меси (90') вкараха за гостите от "Камп Ноу". С успеха Барса временно дръпна с пет точки пред Реал Мадрид, който играе в неделя.

След едва 64 секунди игра каталунците вече водеха в резултата. Френки де Йонг отне топката пред наказателното поле на съперника и подаде към Жорди Алба. Левият защитник центрира в средата на наказателното поле, където Артуро Видал изпревари Хуан Састре във въздуха и от 12 метра наниза ефектно попадение, без да остави шанс на вратаря Маноло Рейна - 0:1. Това беше седми гол след деветия точен удар на чилиеца - убийствена ефективност.

Голът вдъхнови “блаугранас” и те заредиха остри нападения. В седмата минута включилият се Сержи Роберто центрира, Меси се размина с глава, а топката стигна до Брейтуейт. Новото попълнение шутира встрани от около 15 метра. В 11-ата “лос кулес” отново пробиха отдясно, а този път една крачка не достигна на Гризман.

Към средата на полувремето Майорка взе по-дейно инициативата и постави под напрежение своя съперник. В 22-ата минута Такефуса Кубо финтира с лекота младия Роналд Араухо и моментално изстреля топката по диагонала от 18 метра - Марк-Андре тер Стеген внимаваше и изби. “Червените” нееднократно центрираха топката в опит да притеснят отбраната. В 32-ата Кубо отправи коварно топката от пряк свободен удар. Той стреля ниско и силно и германският вратар не успя да улови.

В 37-ата гостите от "Камп Ноу" нанесоха втори удар. Гризман отклони към Меси, който чукна с глава за Брейтуейт, а датчанинът не се поколеба да изстреля топката фронтално от 15 метра за 0:2. След попадението съдията се консултираше със своите видео помощници около минута и крайна сметка затвърди решението си - гол.

В 48-ата Дани Родригес надбяга Араухо и подаде към Анте Будимир. Нападателят насочи с вътрешен към далечния ъгъл, но топката "избяга" в аут. В 57-ата минута в игра за каталунците се завърна възстановеният Луис Суарес, заменяйки Антоан Гризман. В 59-ата Меси се впусна към наказателното поле и асистира на Брейтуейт. Датчанинът се освободи с тяло от пазача си, но сам срещу вратаря не успя да насочи далеч от обсега му.

Минута по-късно Луис Суарес опита да отклони акробатично към мрежата, а след това и Араухо пропусна в близост до вратата, нацелвайки гредата от външната страна.

В 70-ата Тер Стеген реагира убедително при корнер и се наложи Иван Ракитич да чисти с глава на втора греда. В 79-ата Меси по прекрасен начин изведе Алба. Левият защитник се стрелна напред и реализира с удар по земя към близкия ъгъл. Имаше съмнение за засада, но съдията не получи сигнал за такава от ВАР. В 90-ата Лео Меси вкара 20-ия си гол в Ла Лига за крайното 4:0 след изстрел от 12 метра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация