Лудогорец: Промените ще поставят под угроза съществуването на много клубове

12:50
Лудогорец: Промените ще поставят под угроза съществуването на много клубове

Ръководството на Лудогорец също излезе с официална позиция по темата за обсъжданите промени в Закона за хазарта. Според "орлите" измененията ще нанесат сериозни вреди върху спорта в България и ще поставят под угроза съществуването на много клубове.

Публикуваме позицията на Лудогорец без редакторска намеса:

"ПФК Лудогорец апелира за преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020 г. от депутата Валери Симеонов.  Убедени сме,  че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола.  И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19.

Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България.  Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори.  Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България.

Освен това измененята в Закона за хазарта ще рефлектират негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.

ПФК Лудогорец призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола."

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация