Леверкузен се добра до реми при гостуването на Шалке (видео)

21:19
Леверкузен се добра до реми при гостуването на Шалке (видео)

Автогол в 81-вата минута донесе точка аванс на Байер (Леверкузен) пред Борусия (Мьонхенгладбах) в борбата за в последната квота за Шампионската лига. “Аспирините” измъкнаха 1:1 при визитата си на Шалке 04 и три кръга преди края на сезона в Първа Бундеслига са с леко предимство пред “жребците”. Почти сигурно РБ (Лайпциг) ще последва Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен) в турнира на богатите, което оставя Байер и Гладбах да се борят за четвъртата позиция.

 

Тази вечер Леверкузен не се представи на висота и беше напът да загуби след попадение на Даниел Калиджури (51-дузпа), но девет минути преди края преотстъпеният от Барселона Хуан Миранда си отбеляза автогол. Това е деветият случай през сезона, в който съперниците на Байер си вкарват автоголове. Никой друг клуб от топ 5 първенствата на Европа не се радва на такъв шанс.

 

Това беше и последният неделен мач за сезона в германския шампионат, защото през седмицата предстои междинен кръг, а срещите от последните два кръга ще стартират в един час в събота.

 

Кутуджу пропусна да вкара за Шалке още във 2-ата минута, след като се подхлъзна в ситуация, в която беше сам срещу вратаря Лукас Храдецки.


През първата част футболистите в синьо действаха много твърдо в единоборствата и това им даде възможност да спечелят повечето дуели. Те обаче изобщо не можеха да стигнат до чисти възможности за вкарване на гол.
Играчите на Леверкузен също обаче изпитваха трудности със създаването на шансове.

 

"Миньорите" излязоха напред в 51-вата минута, когато Калиджури беше точен от наказателен удар. Той беше отсъден за игра на Едмонд Тапсоба с ръка, като при въпросната ситуация беше нужна намесата на ВАР.

 

Едва след това Байер натисна и накара съперника да се прибере дълбоко в половината си.
Усилията на "аспирините" се увенчаха с успех в 81-вата минута. Тогава Вендел се пребори за топката с Калиджури и подаде към Паулиньо на празна врата, но в последния момент защитникът Миранда отклони топката в мрежата в стремежа си да избие - 1:1.


В 7-ата минута на добавеното време Леверкузен за малко да загуби, но Храдецки блестящо отрази удар на Михаел Грегорич в глава.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация