Реал Мадрид се разправи с Ейбар за едно полувреме (видео)

22:26
Реал Мадрид се разправи с Ейбар за едно полувреме (видео)

Реал Мадрид отново се доближи на две точки от лидера Барселона след успех с 3:1 над гостуващия Ейбар в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Двубоят се игра без публика на стадион “Алфредо ди Стефано” в спортния център на “лос меренгес”. “Белите” решиха спора с голове до почивката на Тони Кроос (4), Серхио Рамос (30) и Марсело (37). За гостите от “Ипуруа” точен беше Педро Бигас в 60-ата минута.

 

В четвъртата минута топката влезе в мрежата на гостите по зрелищен начин след брилянтен удар на Тони Кроос. Бензема сякаш беше в засада, получи топката, задържа я в наказателното поле и я подаде назад към германския халф, който шутира превъзходно към далечния горен ъгъл. 

 

Очакванията бяха, че след намеса на ВАР ще има засада, но съдията потвърди попадението - 1:0. Десетина минути след гола на екрана се появи графика от съмнителното положение, което да аргументира решението на валидирането на попадението.

 

Домакините не натискаха на всяка цена и изчакваха своя момент. Така в 30-ата минута те изградиха мълниеносна контра. Серхио Рамос се включи в атака, Бензема подаде към Еден Азар, който беше избягал от засадата. Белгиецът насочи встрани за самотния Рамос, който вкара на празна врата за 2:0. С този гол капитанът на Реал изравни Роналд Куман като най-резултатния защитник в историята на Ла Лига - с 67 попадения.

 

В 37-ата "лос меренгес" нанесоха трети удар в тила на своя съперник. Бензема изведе Азар, чийто изстрел беше избит от вратаря Марко Дмитрович. Гостите обаче не се справиха с изчистването и Марсело нанесе топовен удар по диагонала за 3:0.


Второто полувреме започна с шанс за “синьо-червените”. В 49-ата минута гостите получиха подарък и Еду Еспосито стреля опасно от дъгата. Тибо Куртоа плонжира и изби. 


"Лос меренгес" играха по-отпуснато след почивката. Зинедин Зидан запази силите на някои свои футболисти. В 59-ата Серхи Енрике нацели гредата с удар от първа греда, който изненада Куртоа.
 Минута по-късно топката беше в мрежата на домакините - 3:1. Повторенията останаха съмнения за засада на Педро Бигас, но голът беше зачетен. В 69-ата Педро Леон пропусна да засили интригата в последните минути.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация