Режат наполовина заплатите в Левски

17:15
Режат наполовина заплатите в Левски

Заплатите в Левски ще бъдат намалени от 30 до 50 процента, твърди "Меридиан Мач". Процентът на свиването ще е съобразно големината на възнагражденията. Тези с по-високите заплати ще трябва да преглътнат по-сериозно орязване.

Първоначално новият собственик на акциите Наско Сираков е обмислял да отреже наполовина парите на всички, но е размислил.С 50 процента ще бъде намалена заплатата на Симеон Славчев, който според "Блиц" взима 22 000 евро на месец.

Другият голям акционер в Левски - Константин Папазов, също призна,че бюджетът за заплати ще бъде намален наполовина, което се налага заради финансовата криза. По време на пандемията почти всички футболисти се съгласиха на намаляване на парите, но това важеше за времето на извънредното положение.

Единствено Нуно Рейш не се съгласи и договорът му беше прекратен по взаимно съгласие.Един от първите, които са се съгласили на постоянно намаляване на парите, е бразилецът Паулиньо. Той е обяснил, че се чувства щастлив в Левски и няма намерение да си тръгва.

От синия лагер разкриха, че футболистите приемат с разбиране ситуацията и не очакват да се стигне до драми заради намаляването на парите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация