Халеп няма да участва в US Open

17:19
Халеп няма да участва в US Open

Номер 2 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп (Румъния) обяви, че няма да участва в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, ако надпреварата въобще се състои. Турнирът от Големия шлем трябва да стартира в Ню Йорк на 31 август, но организаторите все още не са взели окончателно решение за провеждането му. Причината е свързана с пандемията от коронавирус.

Халеп смята да участва единствено на състезания в Европа до края на годината след подновяването на сезона, който беше прекъснат през март заради разпространението на Ковид-19 и на този етап е спрян до края на юли.

"Не мисля да участвам при тези условия. Не става въпрос само за пандемията, но и заради риска, свързан с пътуването, карантината и евентуалните промени, които може да бъдат наложени по време на турнира. Знам, че организаторите и спонсорите искат турнирите да се играят и много тенисисти преминават през труден период, но това е лично решение, което всеки трябва да вземе за себе си. Важно е да се разбере, че всеки играч има различни нужни и трябва да направим оптималното за нашето здраве и кариера", коментира Халеп за "Ню Йорк Таймс".

Решението на румънката означава, че тя може да се завърне на корта за пренасрочения за края на септември "Ролан Гарос", след което със сигурност ще пропусне Азиатския тур на УТА през октомври.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация