Байерн Мюнхен стана шампион на Германия за осми пореден път (видео)

09:55
Байерн Мюнхен стана шампион на Германия за осми пореден път (видео)

Отборът на Байерн Мюнхен спечели за осми последователен път Бундеслигата, след като спечели минимално при визитата на Вердер Бремен с 1:0 в двубой от 32-ия кръг на висшия ешелон на Германия.

Баварците стигнаха до успеха след 31-ия гол за сезона на дежурния си голмайстор Роберт Левандовски, който се разписа в 42-та минута след подаване на Жером Боатенг. При попадението на поляка имаше съмнения за засада, но след консултация с ВАР главният съдия на срещата Харм Осмерс зачете гола за редовен.

През втората част ново попадение на Левандовски бе отменено заради засада, а малко по-късно нападателят пропусна отлична възможност да убие интригата, след като не успя да засече с глава добро центриране. Десетина минути преди края Алфонсо Дейвис остави мюнхенци в намален състав след втори жълт картон, а в края Мануел Нойер запази трите точки за гостите след чудесно спасяване срещу влезлия като резерва Джошуа Сарджънт.

Така, Байерн удържа и ликува с осма поредна шампионска титла на страната и общо 30-а, след като дръпна с десет точки на втория Борусия Дортмунд два кръга преди края на първенството. За Томас Мюлер и Давид Алаба това беше девета титла с Байерн след тази през сезон 2009-10, с което двамата изравниха напусналия през миналата кампания Франк Рибери, който също е с девет шампионски трофея.

От своя страна, Вердер остава в зоната на изпадащите с 28 точки – равен брой с Фортуна Дюселдорф, който в сряда гостува на РБ Лайпциг и на три пункта от Майнц 05, който е над чертата и пътува до Дортмунд за визита на Борусия. В следващите си мачове Байерн приема у дома Фрайбург, а Вердер гостува на Майнц в ключов сблъсък за оцеляване.

Ето и останалите резултати:

Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург 3:0

Фрайбург – Херта 2:1

Унион Берлин – Падерборн 1:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

armeeca_1948
28.06.2020 12:41

Байрам Мюнмюнхен!Не харесвам и Ливърпул,но те поне заслужено я спечелиха