Невиждана скука и невиждан гаф при подновяването на Висшата лига (репортаж)

22:00
Невиждана скука и невиждан гаф при подновяването на Висшата лига (репортаж)

Астън Вила и Шефилд Юнайтед завършиха при нулево равенство на "Вила Парк" в първия двубой в Премиър лийг от 100 дни насам. Бирмингамци търсеха повече победата, но така и не успяха да преодолеят Дийн Хендерсън, който изигра пореден силен двубой през този сезон. Въпреки че през повечето време бе по-слабият отбор, Шефилд можеше да стигне до победата три минути преди почивката, когато Йорян Ниланд улови топката зад голлинията, но технологията не проработи и не сигнализира на Майкъл Оливър, че има попадение. Този невиждан до момента гаф попречи на "остриетата" да излязат на пето място във временното класиране, доближавайки се само на две точки зад Челси.

В крайна сметка сблъсъкът, който бе отложен двубой от 28-ия кръг на Премиър лийг, завърши без победител. Шефилд се изкачи на шесто място със спечелената точка, докато Астън Вила остава на предпоследната позиция.

В титулярния състав на Астън Вила имаше шест промени в сравнение с последния шампионатен двубой, който бе срещу Лестър. Тайрън Мингс, Джеймс Таргет, Дъглас Луис, Конър Хурихейн и Джак Грийлиш запазиха местата си. Една от най-големите изненади бе, че Ниланд е предпочетен пред Пепе Рейна.

Джак Робинсън и Сандер Берге стартираха за Шефилд за сметка на Джон Флек и Джак О'Конъл.

Преди началото бе почетена паметта на жертвите на COVID-19 с минута мълчание. След първия съдийски сигнал 22-мата на терена и реферът Майкъл Оливър пък застанаха на колене в знак на съпричастност с движението "Black Lives Matter". Последното бе изписано и на гърбовете на фланелките на играчите вместо техните имена.

Двубоят започна в добро темпо, като бирмингамци имаха предимство в началото. Дийн Хендерсън дори трябваше да се намесва два пъти в първите 20-ина минути, но го направи без особени проблеми.

Друг интересен момент, свързан с нововъведенията при излъчването на двубоите в новите условия, бе наличието на т.нар. виртуална трибуна. На екрана на "Вила Парк", както и при телевизионното повторение на една от ситуациите, бяха показани емоциите на определен брой привърженици на Вила, които наблюдаваха двубоя от домовете си. Звуковата картина от двубоя пък бе обогатена с познатата вече от Ла лига технология със записана атмосфера от публика.

След 24 минути бе направена първата пауза за водя в двубоя. Тя продължи близо 60 секунди, а мениджърите в използваха, за да дадат своите наставления.

В 35-ата минута Хаус бе изпуснат след поредния корнер, изпълнен от Грийлиш, но не успя да насочи добре топката с глава.

Три минути преди почивката Шефилд Юнайтед трябваше да поведе в резултата. Норууд центрира от фаул, а стражът на домакините Ниланд улови, но топката видимо бе зад голлинията. Майкъл Оливър посочи своя часовник, който е свързан с технологията на голлинията, но реферът не получи сигнал, че има гол. Повторенията доказаха грешката, но не последва нищо, тъй като и ВАР не се намеси.

В 53-тата минута Дейвис овладя много добре на гърди едно дълго подаване, след което стреля силно до близката греда, но Дийн Хендерсън се намеси блестящо и изби с една ръка.

Вила започна доста по-добре втората част, а Джак Грийлиш пое диригентската палка, организирайки атаките с познатите си пасове от дълбочина. В 55-ата минута Хенедерсън отново се намеси, избивайки пай удар на Дейвис. Няколко минути след това Грийлиш изведе много добре Ел Гази, който опита центриране отдясно към Дейвис. Сантиметри не достигнаха на нападателя да засече и да открие резултата. Малко след това Грийлиш отправи нов чудесен пас, но този път към Макгин, който стреля в близкия ъгъл, но Хендерсън изби в поредния корнер за домакините.

При цялото това надмощие на домакините Шефилд можеше да излез напред в 70-ата минута, когато Макбърни получи пространство в наказателното поле и опита да продължи към Лундстрам. Мингс обаче блокира в решаващия момент. Малко след това Ниланд пък спаси удар с глава на Макбърни от седем метра. Това бе и последната по-интересна ситуация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация