Гуардиола: Бялата част от човечеството дължи огромно извинение на чернокожите

11:20
Гуардиола: Бялата част от човечеството дължи огромно извинение на чернокожите

Бялата част от човечеството дължи огромно извинение на чернокожите за последните 400 години, заяви мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Той се изказа по наболялата тема след срещата с Арсенал, в която всички футболисти носеха фланелки с надпис "Black Lives Matter".

"Белите сме длъжни да се извиним на чернокожите за начина, по който сме ги третирали през последните 400 години. Аз чувствам само срам и вина от това, което сме им сторили. Не само в Америка, проблемът е абсолютно навсякъде по света", заяви Гуардиола за "Скай Спортс".

"Трябва да изпратим хиляди, милиони послания на хората с черен цвят на кожата. Засрамен съм от това, което белите сме им сторили. Просто защото си роден с различен цвят на кожата, това не те прави по-малко човек. В момента се случват много положителни неща и ние трябва да продължим борбата. Трябва да направим всичко възможно, за да я продължим и по възможност увеличим. Трябва да направим много неща за чернокожите, които все още не сме правили".

Нападателят Рахийм Стърлинг прие много добре подкрепата от неговите колеги.

"Направихме много важна крачка напред за Висшата лига. Радвам се, че ни бе позволено да носим тези фланелки и да положим коляно. Това е правилното решение за нашето бъдеще. Лека-полека се забелязва промяна, която ще стане пълна съвсем натурално", заяви английският национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Garrincha
18.06.2020 14:37

Пепка, мама - ЧАСТ от бялата част на човечеството - като Испания, Португалия, Англия, Франция и другите мизерни колониалисти ... има достойни (макар, и потъпкани) бели народи, които знаят, що е робство !!! Но, в твоя малък душевен свят, няма толкова познание ...

Pechenqgata
18.06.2020 16:28

Поредната малоумщина от човек, който не съм очаквал. За какво да се извиняваме, че някои народи като англосаксонците са малоумни ли? Или че Испанци и Португалци не са по различни от тях. Белия свят не е само няколко вмирисания бивши колониални империи....